Maak kennis met de smulpaapjes onder de schapen: schapen die dol zijn op een bijzonder dieet!
Deze schapen hebben een opvallende voorkeur voor voeding die andere dieren vaak links laten liggen. Ze genieten ervan om brandnetels, distels, wilgenblaadjes, wilgenbast, bramen en zelfs berenklauw te eten. Voor hen zijn dit geen stekelige of onaantrekkelijke planten, maar heerlijke lekkernijen rechtstreeks uit de natuur!
Hun voorkeur voor deze wat minder conventionele voeding maakt ze bijzonder geschikt voor landschapsbeheer in ruige en overwoekerde gebieden. Deze schapen zijn echte opruimers en kunnen helpen bij het beheersen van ongewenste plantengroei, waardoor ze een waardevolle rol spelen bij het behoud van biodiversiteit.
Het feit dat ze zo'n gevarieerd dieet hebben, betekent ook dat ze een breed scala aan voedingsstoffen binnenkrijgen, wat kan bijdragen aan hun gezondheid en welzijn. Ze zijn vaak veerkrachtig en kunnen goed gedijen in uitdagende omgevingen.
Dit schapenras heeft duidelijk een speciale band met de natuur. Ze maken optimaal gebruik van wat het landschap te bieden heeft en laten zien hoeveel waarde er kan zitten in planten die vaak als "onkruid" worden beschouwd.
Dus, of je nu gefascineerd bent door hun ongewone smaakpapillen of op zoek bent naar een ecologische manier om vegetatie te beheren, deze schapen zullen je zeker blijven verrassen en inspireren met hun unieke eetgewoonten!

Schoonebeker schaap in een weiland.
Het zijn een soort Giraffen zonder lange nek. Ze eten het liefst blaadjes van bomen.
 Bij de Bereklauw moet je ze weghouden, anders blijft er niets meer van over! Dat lijkt een lievelingshapje te zijn.

Meer om te bekijken:

Back to Top